Seksuaalineuvonta

Mitä seksuaalineuvonnassa tapahtuu?

Seksuaalineuvonnassa voit keskustella seksuaalisuuden ammattilaisen kanssa seksuaalisuuteen, ihmissuhteisiin tai esimerkiksi omaan kehoon liittyvistä asioista.

Seksuaalineuvoja antaa tietoa sekä neuvoja, ohjeita ja esimerkiksi pohdinta- tai keskustelutehtäviä. Seksuaalineuvoja tukee neuvottavaa ja neuvonnassa voidaan tehdä yhdessä konkreettinen suunnitelma, jonka avulla käsillä olevaa haastetta lähdetään ratkaisemaan. Ei ole mitään sellaista seksuaalisuuteen liittyvää aihetta, mistä ei vastaanotollamme voisi keskustella.

Mitä aiheita seksuaalineuvonnassa voidaan käsitellä?

Seksuaalisuus on paljon muutakin kuin seksuaaliset mieltymykset tai seksi. Seksuaalisuus on kokemuksemme itsestämme, tarpeistamme ja toiveistamme, nautintoa tuottavista asioista, arvoistamme, asenteistamme ja ajatuksistamme sekä ihmissuhteistamme ja niissä omaksumistamme rooleista. Ei ole mitään asiaa, joka olisi liian merkityksetön, liian vaikea, liian häpeällinen, liian epätavallinen tai liian tavallinen. Usein seksuaalineuvonnassa käsitellään esimerkiksi seuraavia teemoja:

 • Seksuaalinen halu ja kiihottuminen tai niiden puute

 • Toiminnalliset ongelmat, jotka liittyvät esimerkiksi erektioon, kostumiseen tai orgasmiin

 • Seksuaalinen suuntautuminen, homoseksuaalisuus, biseksuaalisuus, aseksuaalisuus, muut seksuaalisen suuntautumisen muodot

 • Fetissit eli seksuaaliset mieltymykset, jotka voivat tuntua epätavanomaisilta tai häpeällisiltä

 • Seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät tunteet ja tarpeet ja niistä puhuminen

 • Itsetunto, kehonkuva ja omat rajat

 • Ihmissuhteet ja elämäntilanne

 • Kokemus omasta sukupuolesta, transsukupuolisuus, intersukupuolisuus, muunsukupuolisuus, muut sukupuolen muodot

 • Uskottomuus ja siitä toipuminen

 • Seksuaalikasvatus vanhempana tai muussa kasvattajaroolissa

 • Sopivan seksilelun valinta

 • Eron mahdollisuus tai erosta toipuminen

 • Yhdyntäkipu tai -pelko

 • Suorituspaineet

 • Oma tai läheisen sairauden vaikutus seksuaalisuuteen

Kauanko seksuaalineuvonta kestää ja montako tapaamista tarvitaan?

Yksilön vastaanottokerta kestää joko 45 minuuttia tai 90 minuuttia. Jos vastaanotolle tullaan kumppanin tai kumppanien kanssa, varataan aina 90 minuutin aika.

Tyypillisesti seksuaalineuvonnassa käydään 2-5 kertaa, mutta mikäli koet neuvonnan hyväksi, tarpeelliseksi tueksi haasteiden käsittelemisessä, voi tapaamisia olla enemmän.

Seksuaalineuvonnassa voi käydä oman tarpeen mukaan esimerkiksi kerran viikossa, kerran kahdessa viikossa tai kuukaudessa - harvemminkin, riippuen toiveistasi ja tilanteestasi.

Saako seksuaalineuvonnasta Kela-korvausta?

Seksuaalineuvonta ei valitettavasti ole Kela-korvattavaa.

Mitä hyötyä seksuaalineuvonnasta on? Mitä tai mihin se auttaa?

Seksuaalisuus on erittäin yksilöllistä ja vaihtelevaa. Kulttuuri, media ja meitä ympäröivät ihmiset tarjoavat meille valitettavasti varsin kapeaa kuvaa oikeanlaisesta seksuaalisuudesta tai sukupuolirooleista.

Seksuaalineuvoja on seksuaalisuuden ammattilainen, joka tarjoaa hyväksyvän, sallivan sekä tuomitsemattoman ympäristön, jossa jokainen saa tulla nähdyksi juuri sellaisena kuin on ja pohtia luottamuksellisesti myös kipeitä ja vaikeita asioita seksuaalisuuteen liittyen. Jo tämä antaa uutta näkökulmaa omaan seksuaalisuuteen tai haasteisiin. Lisäksi seksuaalineuvonnassa saa konkreettisia ohjeita ja neuvoja ongelmien ratkaisemiseksi.

Seksi ja seksuaalisuus näkyvät niin sosiaalisessa mediassa, mediassa kuin mainoksissakin. Samalla seksuaalisuuteen suhtaudutaan usein häveten tai moralisoiden. Aidosta seksuaalisuudesta puhutaan vähän ja syntyy mielikuva, että seksi toimii parisuhteessa ilman, että sen eteen nähdään vaivaa. Tämä ei kuitenkaan ole totuus eikä seksi ole samanlaista pitkässä suhteessa kuin suhteen alkuhuumassa. Toimiva seksielämä vaatii panostamista. Tähän seksuaalineuvoja voi antaa apuja - ikään kuin harjoitusohjelman, jonka avulla omaa seksielämää ja seksuaalisuuttaan voi kehittää.

Seksuaalineuvonta voidaan toteuttaa joko henkilökohtaisesti, virtuaalisesti etätapaamisena tai puhelimitse.

Keskustelu on aina luottamuksellista ja yksilöllistä. Seksuaalineuvonnan tarpeet ja tavoitteet luodaan aina asiakkaan lähtökohdista ja toiveista lähtien yhdessä.

Hinnasto

Yksilöneuvonta: 45 min / 80 € tai 90 min / 110 €

Neuvonta pariskunnalle: 90 min / 120e

Etäyhteys/puhelinneuvonta: 45 min / 70 €

Mikäli tapaaminen halutaan kolmelle tai useammalle henkilölle, sovitaan hinnoittelu erikseen.

WORKSHOPIT

Järjestämme myös workshop-tapahtumia liittyen seksiin, seksuaalisuuteen ja kommunikaatioon suhteissa. Nämä räätälöidään ja hinnoitellaan asiakkaan tarpeen mukaan.

Aiemmat workshopit: 

Kommunikaatio ja seksuaalisuus, Himos Areena, Himo & Erotiikka -tapahtuma, 04/2018