Haluan enemmän/vähemmän seksiä kuin kumppanini

Kaikki suhteet ovat erilaisia. Kaikkien suhteiden seksi on erilaista. Kaikilla on myös oikeus suostumukseen ja omiin rajoihin. Kenenkään ei ole pakko harrastaa seksiä edes suhteessa, mikäli se ei tunnu hyvältä. On myös onnellisia suhteita, joissa seksiä ei ole tai tai sitä harrastetaan vain harvoin. On suhteita, joissa seksi on isossa roolissa. On suhteita, joissa toinen haluaa enemmän ja toinen vähemmän.

Seksuaalisuus ja seksi ovat todella herkkiä aiheita. Siitä syystä myös sen käsitteleminen suhteessa voi olla vaikeaa. Toisinaan voi olla myös hyvä hakea ulkopuolista näkökulmaa - niinkin ulkopuolista kuin seksuaalineuvonta. Voit tulla yksin, yhdessä kumppanin tai kumppaniesi kanssa.

Seksi voi helposti rutinoitua tai mieltymyksesi ei saa tilaa. Seksi ei siis ole sellaista kuin toivoisit. Mieltymyksetkin voivat muuttua. On hetkiä, jolloin itseään tai kumppanisi ei koe itseään seksikkäänä tai viehättävänä. Seksuaalisuuteen ja sen toteutumiseen vaikuttaa moni asia. Ammattilainen voi auttaa sinua kohtaamaan omia epävarmuuksiasi, mieltymyksiäsi ja antaa niille tarvittaessa luvan.

  • Mitä sinulle tarkoittaa seksi? Mitä asioita toivot seksiltä. Entä esileikiltä? Mitä seksin aikana tapahtuu? Kauanko se kestää? Kuinka usein sinä haluaisit seksiä?

  • Onko seksin määrä ollut suhteessasi aina sama vai onko siinä tapahtunut muutosta? Jos seksin määrässä on suhteen aikana tapahtunut muutos, liittyykö siihen tietty tilanne tai asia.

  • Onko tavassa harrastaa seksiä tai asioissa, joita seksiin kuuluu, tapahtunut muutos? Entä muissa seksin olosuhteissa? Mikä on muuttunut?

  • Miten suhde voi muusta näkökulmasta? Oletteko onnellisia yhdessä? Mikä lisäisi tyytyväisyyttä suhteessanne, jos seksi, sen laatu tai määrä, jätetään kokonaan arvioimatta?

Jos seksin määrään tai sen nautinnollisuuteen vaikuttaa kiire tai aikataulut, varatkaa aikaa seksille ja yhteiselle ajalle merkitsemällä se kalenteriin. Jos/kun yhteistä seksiä haluaa parantaa, vaatii se myös tekoja ja aikaa. Tavallisesti ne kuitenkin maksavat itsensä moninkertaisesti takaisin.